روند بحران سوریه با گذشت 4 سال، درستی مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد وجود هجمه تروریستی مورد حمایت غرب و برخی رژیم‌های عربی بر ضد حلقه واسط محور مقاومت منطقه‌ای را اثبات کرد.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟
گروه بین‌الملل مشرق - کشور سوریه به عنوان یکی از با ثبات‌ترین کشورهای جبهه مقاومت در منطقه از 4 سال پیش تاکنون با یک بحران بسیار بزرگ مواجه شده است. این بحران مهم‌ترین حادثه منطقه غرب آسیا به شمار می‌رود، بحرانی که از نظر حجم و ائتلاف دشمنان به قدری است که 33 روز مقاومت حزب‌الله و 22 روز جنگ غزه را تحت‌الشعاع قرار داده است. از آنجا که هدف اصلی بحران سوریه نابودی محور مقاومت در منطقه به رهبری جمهوری اسلامی ایران است، تمامی دشمنان قسم‌ خورده اسلام و مسلمین برای شکست جبهه مقاومت و مشارکت در این اقدام نهایی جمع شدند و هر چه در توان داشتند در این عرصه به کار گرفتند.

به لطف خداوند متعال و مجاهدت‌ها و تلاش‌های مخلصانه عناصر مقاومت و ایستادگی ایران در کنار مردم و دولت سوریه، با وجود گستردگی توطئه جهانی بر ضد این کشور، محور مقاومت همچنان پا برجا باقی ماند. از آنجا که آشنایی با ابعاد مختلف بحران سوریه و تفاوت‌های آن با جنبش‌های عدالت‌خواهانه و انقلاب‌های مردمی موجود در کشورهای منطقه برای اقشار مختلف مردم لازم است، در این نوشتار به 10 سؤال مهم پیرامون بحران سوریه البته به صورت مختصر پاسخ داده می‌شود.

1-    بحران سوریه چه وقت و چگونه آغاز شد؟
پس از آغاز خیزش های مردمی در تونس و سرایت آن به مصر و لیبی در سال 2011 میلادی دامنه بحران به تدریج به کشور سوریه کشیده شد، کشور سوریه از سال‌ها قبل رهبری جبهه مقاومت عربی اسلامی در مقابل رژیم صهیونیستی را بر عهده داشت و این پایداری و مقاومت موجب خجلت و عصبانیت کشورهای مرتجع عربی مانند عربستان سعودی، قطر ، مصر و ... شده بود . با توجه به همکاری سوریه در محور مقاومت و حمایت سیاسی و نظامی از حزب‌الله لبنان شدت نگرانی و عصبانیت دولت‌های عربی از نظام سیاسی حاکم بر سوریه به صورت سالیانه افزایش می‌یافت. با پیروزی مسلمانان انقلابی در کشورهای تونس ، مصر و لیبی شرایط منطقه‌ای برای برهم زدن آرامش و امنیت سوریه که در منطقه کم‌ نظیر بود فراهم گردید.

در همین راستا دولت‌های غربی به رهبری آمریکا در کنار متحدان عرب منطقه‌ای طرحی ایجاد کودتا در سوریه را مطرح و برای تحقق آن به صورتی جامع و گسترده برنامه‌ریزی کردند. هدف غرب از ایجاد بحران در سوریه تضعیف و نابودی محور مقاومت در منطقه بود.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

2-    تفاوت‌های نظام و جامعه سوریه با سایر کشورهای انقلاب شده (تونس، مصر و لیبی) در چیست؟

عمده تفاوت‌های موجود بین سوریه و کشورهایی که در آن‌ها انقلاب بیداری اسلامی به وقوع پیوسته، به شرح ذیل است:
الف: محبوبیت نظام سوریه در نزد مردم این کشور: در سوریه برخلاف کشورهای دیگر بیش از 60% مردم از نظام سیاسی حاکم حمایت می‌کنند . میزان علاقه و رضایتمندی مردم از عملکرد دولت بشار اسد متفاوت بود و بدون شک تعدادی از اقشار مختلف جامعه سوریه با سیاست‌های داخلی و اقتصادی و امنیتی مسئولین نظام مخالف بودند، ولی در خصوص تلاش برای براندازی نظام هیچ اجماع ملی وجود نداشت. یکی از دلایل اصلی در عدم شکل‌گیری معارضه قدرتمند و فراگیر در سوریه، وضعیت فرهنگی و سیاسی خاص مردم این کشور و مشاهده نابسامانی‌های موجود در کشورهای اعلام شده نظیر مصر، تونس و لیبی بود.

حضور میلیونی مردم سوریه در فراخوان دولت برای حمایت از نظام سیاسی حاکم که در چند نوبت انجام شد، نشانه بارزی از محبوبیت زیاد نظام سیاسی موجود، به ویژه شخص بشار اسد در نزد افکار عمومی این کشور می‌باشد.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

ب: عدم حضور قشر متوسط جامعه در بین معارضین دولت: برای نتیجه ‌بخش بودن انقلاب در هر جامعه حضور قشر متوسط آن جامعه شامل فرهنگیان، تجار جزء، صنعتگران، کارمندان و کارگران و ... ضروری می‌باشد، در هر انقلابی که این اقشار به صورت جدی و پرمعنی حضور نداشته باشند، تلاش برای انقلاب ناکام می‌ماند . در کشور سوریه نیز این خلأ در میان معارضه کاملاً مشهود بود و هیچ کدام از اقشار متوسط جامعه در جمع معارضین ساختگی در سوریه حاضر نشدند.

ج: انسجام و یکپارچگی در ساختار سیاسی نظام سوریه: برخلاف کشورهای تونس، مصر و لیبی که در طول مدت انقلاب هر روز شاهد از هم گسیختگی بیشتر نظام سیاسی بودیم و در سطوح مختلف دولت افراد متعددی از نظام جدا شده و به معارضه می‌پیوستند، موارد قابل توجهی در این خصوص در سوریه مشاهده نشد.

علیرغم تشویق، ترغیب و تهدید معارضه و کشورهای خارجی برای جدا کردن مسئولان طراز اول سیاسی در سطوح مختلف داخلی و خارجی به جز موارد بسیار اندک، پس از 4 سال مبارزه و درگیری با دشمنان بین‌المللی و منطقه‌ای و تروریسم داعش، ترکیب نظام سیاسی سوریه همچنان ثابت و دست نخورده باقی مانده است.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

د: وفاداری فرماندهان ارشد نظامی به بشار اسد: با وجود تشکیل ارتش آزاد سوریه توسط افراد وابسته به قطر و عربستان سعودی که با پول و امکانات آن‌ها و حمایت همه‌جانبه آمریکا و اروپا تشکیل شد و به رغم وعده‌های مالی بسیار زیادی که به فرماندهان ارشد و سیستم امنیتی سوریه برای جدا شدن از نظام بشار اسد یا پیوستن به معارضه داده می‌شد، ریزش جدی و مؤثر نظامی در ارتش و سیستم امنیتی سوریه مشاهده نگردید.

برخلاف فرار ژنرال‌ها در تونس و لیبی و مصر که به صورت فزاینده‌ای از ارتش و نظام جدا شده و خود را جزو معارضین مذکور معرفی می‌کردند، در ارتش سوریه تعداد بسیار کمی از افسران جزء و درجه‌داران از مراکز نظامی فرار کرده و به عنوان معارضه به ارتش آزاد پیوستند.
تعداد آن‌ها از عناصر تشکیل دهنده یک گردان نظامی هم کمتر بوده است. ارتش آزاد سوریه که تلاش‌های خود را برای جذب عناصر اصلی در سیستم نظامی و امنیتی سوریه ناکام دید، با پول‌های هنگفت قطر و عربستان عناصر مزدور را از کشورهای عربی و آفریقایی جذب کرده و با پوشاندن لباس نظامی، آن‌ها را به عنوان نظامیان جدا شدن ارتش سوریه معرفی می‌کرد.

به‌ هرحال بدنه ارتش و سیستم امنیتی سوریه نیز مانند ساختار سیاسی این کشور از بعد ریزش پرسنل و مسئولین مربوطه بهترین وضعیت را داشته و مشکلات قابل توجهی در این زمینه متوجه دولت سوریه نشد.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

ه: عملکرد بسیار بد معارضه در برخورد با مردم: رفتار و تعامل بسیار بد معارضه با مردم سوریه در شهرها و روستاهای مرزی و مرکزی کشور یکی از عوامل تعیین کننده در عدم گرایش مردم به مخالفان نظام سوریه بود، کشتار مردم بی‌گناه به جرم همراه داشتن موبایل، شایع‌ترین اقدام مخالفان در شهرها و روستاهای مختلف سوریه بوده است. خیزش‌های عربی از دیدگاه روشنفکران و نخبگان سیاسی و ملی باعث شد آن‌ها گرایش به تغییر نظام سیاسی کشور پیدا کنند، اما با مشاهده جنایت‌های مخالفان که عمدتاً از افراد مزدور خارجی بودند، مردم در خواسته‌های خود تجدیدنظر کردند.

3-    آیا بحران سوریه از ابتدا تاکنون شاهد مراحل متعددی بود؟  
بحران سوریه از ابتدا تا زمان حاضر 5 دوره مشخص را پشت سر گذاشته است:

دوره اول: آغاز تظاهرات مردمی در میادین اصلی پایتخت
در این دوره تعدادی از مردم سوریه به تقلید از مردم تونس، مصر ولیبی برای اعلام نارضایتی خود از نظام حاکم بر سوریه به خیابان‌ها آمدند و ضمن استقرار در میدان بزرگ پایتخت(امویین) با سر دادن شعارهای ضد حکومتی خواستار کناره‌گیری بشار اسد و واگذاری حکومت به مردم شدند. آنچه در این دوره کاملاً ملموس بود عدم استقبال مردم از فراخوان معارضه برای حضور در میدان اصلی پایتخت بود. تعداد افرادی که در مرحله اول تظاهرات به طرفداری از معارضه و علیه نظام حاکم در خیابان‌ها حاضر شدند، بسیار محدود بود، به گونه‌ای که معارضه از تکرار فراخوان برای حضور مردم خودداری کرد و به ناچار برای سقوط نظام سیاسی سوریه وارد مرحله جدیدتر شد.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

دوره دوم: درگیری مسلحانه با نظام
با فراخوان نظام سوریه از مردم برای حضور در میدان اصلی شهر و استقبال گسترده مردم، مخالفین در تحلیل خود از اوضاع داخلی و نظام سوریه تجدید نظر کرده و در این مرحله نسخه درگیری نظامی با عناصر نظام را تجویز کردند. معارضه سوریه که از حیث پشتیبانی مردمی بسیار ضعیف بودن با استخدام مزدور از کشورهای مختلف و استمداد از برخی مسلمانان ناآگاه آفریقایی به عنوان دفاع از اهل سنت در مقابل ارمنی‌ها و شیعیان ناامنی و کشتار در سوریه را کلید زدند.

این مرحله وقوع انفجارهای متعدد در پایتخت و اشغال برخی از شهرهای مرزی توسط افراد مسلح وابسته به مخالفان و اقدام به کشتار تعداد زیادی از شهروندان سوری به جرم طرفداری از نظام بشار اسد ادامه یافت. شاخصه بارز این مرحله ورود عناصر مرتبط با القاعده، داعش و جبهه النصره به معرکه سوریه بود.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

این گروه‌ها که همگی دارای تمایلات و افکار تند و افراطی بود و تشکیل خلافتی به ظاهر اسلامی در سرزمین‌های مسلمان را دنبال می‌کردند ، پس از ورود به سوریه با یکدیگر نیز اختلاف پیدا کرده و درگیر شدند. درگیری‌های آنان همچنان ادامه دارد. دولت سوریه نیز با کمک هم‌پیمانان منطقه‌ای خود توانست با حملات، انفجارها و کشتار و … مقابل نموده و ضمن سرکوب آن‌ها زمینه‌های ثبات و پایداری نظام سیاسی سوریه را تقویت نمایند.

با مقاومت مردم، ارتش و نیروهای سیاسی سوریه در مقابل خواسته‌های نابجای شبه ‌نظامیان و حامیان آن‌ها، به تدریج میدان نبرد به نفع نظام سوریه تغییر کرد و ثبات و اقتدار مردم به صحنه سیاسی نظامی و امنیتی سوریه بازگشت. لازم به ذکر است که فقدان طرح نظامی مناسب و ضعف شبه‌ نظامیان در فرماندهی ، پشتیبانی و تدارکات و اتکای آن ها به بیگانگان از عوامل شکست مخالفان در دمشق به شمار می‌رود.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

دوره سوم: ورود ناظران عرب به سوریه:
با تشدید فشار ارتش سوریه بر عناصر معارضه در نقاط مختلف کشور و کشته شدن تعداد زیادی از آن‌ها توسط سوری‌ها، حامیان خارجی آن ها بر آن شدند تا از طریق اتحادیه عرب افرادی را برای نظارت بر اوضاع میدانی و بررسی کم و کیف عملیات‌های نظامی ارتش سوریه این کشور وارد کنند. پس از بحث و جدل‌های متعدد سرانجام دولت سوریه با حضور ناظران اتحادیه عرب برای بررسی جنایات معارضه با عملکرد ارتش سوریه موافقت کرد.

طراح اصلی این دوره آمریکا و متحدان اروپایی آن بودند و هدف آن‌ها ایجاد اجماع در جامعه جهانی علیه سوریه بود. سرانجام با موافقت سوری‌ها ناظران اتحادیه عرب وارد دمشق ‌شدند و پس از چند هفته حضور مستمر و بررسی عملکرد ارتش سوریه و مخالفان دولت گزارش خود را که به نفع سوریه بود و عملکرد مخالفان در کشتار مردم را محکوم می‌کرد به اتحادیه عرب ارائه دادند.نتیجه کار ناظران عرب برای غرب و دولت‌های عربی منطقه نامطلوب بود، به همین دلیل با پایان دادن به مأموریت ناظران عرب در سوریه وارد مرحله جدیدی شدند. 

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

دوره چهارم: ورود کوفی‌عنان به سوریه
طرح اعزام ناظران عرب به سوریه که با هدف ایجاد اجماع منطقه‌ای و بین‌المللی علیه سوریه اجرا شده بود، شکست خورد . پس از ناکامی سیاسی اعراب از اجماع منطقه‌ای و جهانی علیه سوریه ، آمریکا به همراه متحدان خود اعزام نماینده سازمان ملل برای حل بحران سوریه را کلید زد.

در این دوره کوفی‌عنان به عنوان نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد وارد سوریه شد و ضمن ملاقات با مسئولین سوری و نمایندگان معارضه طرح سیاسی خود برای تشکیل دولت موقت و تدوین قانون اساسی جدید، برگزاری انتخابات و تشکیل پارلمان و در نهایت انتخاب رئیس‌جمهور جدید را مطرح کرد که با اصرار مخالفان بر ضرورت خروج بشار اسد از قدرت و عدم موافقت سوری‌ها با این موضوع آقای عنان هم پس از چند ماه تلاش از همکاری معارضه برای حل بحران ناامید شده و از سمت خود استعفا کرد.

دوره پنجم: ورود همه‌جانبه ‌و آشکار ایران به صحنه نبرد
جمهوری اسلامی ایران که حمایت خود را از نظام سیاسی سوریه به عنوان محور جبهه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی به صورت رسمی از ابتدای بحران این کشور اعلام کرده بود، در کنار برادران سوری قرار داشت و با ارائه مشاوره‌های امنیتی ، نظامی و سیاسی زمینه‌های استقرار ثبات سیاسی و امنیتی در سوریه را فراهم کرد. باز پس‌گیری مناطق مختلف اشغال ‌شده مانند عملیات القصیر، قلمون، حلب، حمص و دیرالزور و ... تنها بخشی از عملیات‌های نظامی است که با مشاوره‌ ایران و همکاری دولت سوریه طراحی و به صورت مشترک اجرا شده است.

در ادامه همین دوره بود که آقای اخضر ابراهیمی به عنوان نماینده سازمان ملل برای حل بحران سوریه انتخاب شد و به دمشق سفر کرد. وی نیز مانند کوفی‌ عنان نتوانست مخالفان را به پذیرش منطقی طرح خود که شامل توقف درگیری‌ها تشکیل دولت موقت، تدوین قانون اساسی جدید، برگزاری انتخابات و در نهایت انتخاب رئیس‌جمهور جدید توسط مردم بود، متقاعد نماید.

جمهوری اسلامی ایران با سازماندهی و آموزش نیروهای مردمی سوریه و وارد کردن آن‌ها در جنگ علیه تروریسم خارجی در کشورشان ضمن تقویت بنیه نظامی سوری‌ها، زمینه تحقق وحدت میان مردم و ارتش سوریه را نیز فراهم کرد.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

4-    علت دشمنی دولت‌های عربی منطقه با سوریه چیست؟
در پاسخ به این سؤال باید به چند نکته اشاره کرد:

الف: طرح جدید خاورمیانه که قرار بود در جنگ 33 روزه توسط آمریکا تحقق پیدا کند و ناکام ماند، در ادامه بر ضد سوریه به اجرا در آمد که به نظر می‌رسد عواقب و نتایج خطرناک آن برای غرب به ‌مراتب بدتر از نتایج جنگ 33 روزه باشد.

ب: کینه‌توزی، دشمنی و انتقام‌جویی از سوی حاکمان آل سعود بر ضد خانواده بشار اسد و دولت سوریه قدمتی طولانی دارد، سعودی‌ها بر این باورند که سوریه در پرونده‌های بسیاری در منطقه آنان را تهدید کرده‌اند.

ج: حضور سوریه در جبهه مقاومت و ایستادگی آن در برابر رژیم صهیونیستی از یک طرف موجب خجلت و تضعیف کشورهای سرمایه‌داری عرب منطقه‌ای بوده و از طرف دیگر مزاحم تحقق سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا ، اسرائیل، غرب و اروپایی ها می‌باشد. لذا این مسئله نیز موجب گسترش دشمنی دولت‌های عربی با دولت سوریه شده بود.

د: حضور علوی ها در سوریه و هم پیمانی آن‌ها با دولت‌های بزرگ شیعه جهان مانند جمهوری اسلامی ایران و عراق و ارتباط مردم و نظام سوریه با حزب‌الله لبنان یکی دیگر از عوامل نگرانی و تنفر دولت‌های عربی از سوریه بوده است.

ه: عرب‌ها مدعی هستند نزدیکی و هم پیمانی سوریه با ایران ، عراق و حزب‌الله لبنان موجب تقویت "هلال شیعی" و تضعیف موقعیت اهل سنت در منطقه خواهد بود و لذا باید به هر قیمت که شده نظام سوریه را که حلقه واسط این ارتباط است، ساقط نمود.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟

5-    گروه‌های مختلف فلسطینی در مقابل بحران سوریه چه مواضعی داشته اند؟
سوریه از دیرباز پناهگاه گروه‌های مختلف فلسطینی بوده است. ده گروه مهم فلسطینی تا اندکی پس از آغاز بحران در سوریه در دمشق مستقر بوده و از حمایت‌های سیاسی ، نظامی، اقتصادی ، و نظامی سوریه بهره‌مند بوده اند.

با پیروزی انقلاب در مصر و برتری اولیه جنبش اخوان المسلمین در این کشور مسئولین حماس که در دمشق مستقر بودند از کسب قدرت توسط اخوانی ها خوشحال شده و این شادمانی را در گفتارها و رفتار خود منعکس می‌کردند.
طرح موضوع بیداری اسلامی در سوریه و آغاز اعتراضات مردمی و اشتباه اخوانی های  سوریه در تحلیل‌های خود موجب اقدامات خشونت‌آمیز آن‌ها برای براندازی نظام سیاسی در این کشور شد که برخورد شدید دولت سوریه با عناصر تجزیه طلب را به دنبال داشت.

مجموعه حوادث باعث شد دفتر سیاسی حماس با محکوم کردن تدریجی کشتار مردم توسط ارتش سوریه به این تحولات واکنش نشان دهد. مسئولین حماس در مصاحبه‌های تلویزیونی خود نوعی سکوت را اختیار کرده و برای دور ماندن از قافله تحولات به طرفداری غیر آشکار از معترضان پرداختند. سوری‌ها که انتظار داشتند مسئولین حماس در این شرایط به صورت شفاف از نظام سوریه حمایت کنند، با مشاهده مواضع دو پهلوی حماس ابراز نگرانی کرده و از آنها خواستند یا به صورت علنی از نظام سوریه حمایت کنند و مخالفان مسلح را محکوم نمایند یا از سوریه خارج شوند.

مقصر تیرگی روابط حماس با دولت سوریه که بود؟
 
این خواست که چندان هم منطقی به نظر نمی‌رسید عجولانه مطرح گردید و حماس هم به ناچار گزینه دوم یعنی خروج از سوریه را انتخاب کرد و بلافاصله اعضای دفتر سیاسی خود را از دمشق خارج و در قطر مستقر نمود.

برخی از گروه‌های فلسطینی مانند جهاد اسلامی و فرماندهی کل به رهبری احمد جبرئیل به صورت رسمی و علنی از نظام سوریه به عنوان محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی حمایت کرده و تلاش معارضه را خدمت به نظام استکباری و با تحریک دولت‌های مرتجع عربی اعلام کردند.


ادامه دارد...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 48
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 16
  • ۰۲:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    متاسفانه نویسنده عمدا چشم خود را بر واقعیتهای مهمی بسته است و خواسته است هر طور شده بین شورشیان سوریه و شورشیان لیبی و مصر و تونس فرق بگذارد. حال آنکه حقیقتهای چندی با این مساله کاملا ناسازگار است: 1- مدل حکومت در همه این کشورها مشابه بود. حکومت مطلقه فردی با مجلس تشریفاتی و فرمایشی. 2- در همه این کشورها انگیزه انقلاب ها با مطالبات اقتصادی و دموکراسی خواهی شروع شد. 3- در همه موارد حکومتها از همان ابتدا با گلوله پاسخ معترضان را دادند. 4- در همه موارد شورش از طریق فیسبوک و توئیتر هدایت می شد. و این یعنی انقلاب حتما در کنترل آمریکا است. 5- خاکمان همه این کشورها بر عربگرایی تاکید داشتند اما در عین حال کاملا سکولار کشور را اداره می کردند و خود نیز پایبندی به دین نداشتند و محدودیتهایی هم علیه گروههای مذهبی داشتند. 6- در همه این کشورها اسلام و شعارهای اسلامی به عنوان ابزاری برای اعلام اعتراض استفاده شد اما اکثریت معترضان خواستار حکومت اسلامی نبودند و اسلام صرفا برایشان یک ابزار بود. 7- شورشیان همه این کشورها از هم حمایت کردند و با هم در ارتباط مستقیم بودند. بسیاری از نیروهای زبده شورشی از تونس و لیبی به سوریه رفتند. 8- بدنه مردم همه این کشورها سنی بود. در این میان سنی های سکولار که دموراسی به سبک غرب می خواستند طبعا با حکومت مخالف بودند. اما جوانان سنی مذهبی هم دیگر زیر با اطاعت از اولی الامرهای سکولار نمی رفتند و مخصوصا با تبیلیغ شبکه های وهابی ماسل به ایجاد حکومت اسلامی سلفی شده بودند. پس اینکه عده ای در ایران انتظار دارند مردم عرب - مخصوصا سنی ها- تفاوتی بین اسد با بن علی یا قذافی بگذارند نشانه عدم درک صحیح از ماعیت کشورهای عربی است. از نظر ایرانیهای شیعه، اسد پل دسترسی به حزب الله لبنان است و در نتیجه خطری برای اسراییل. اما از نظر مردم خود سوریه اسد ها حاکمان ضعیفی بودند که فقط اشغال جولان را تماشا کردند. همین مسائل باعث شده بود که در سال اول شورش در سوریه حتی علویها هم علیه او قیام کنند. تظارت بزرگ بانیاس نشان داد که نفرت از اسد سنی و علوی ندارد. اسد در حال سقوط بود. اما آن چیزی که به سود اسد - و ایران - تمام شد این بود که شورشیان سوریه که اسلامگرایان در سوریه هم - همانند مصر و لیبی و تونس - به فعالترین گروهها تبدیل شدند و با توجه به صبغه سنی و تکفیری آنها، عملا اشتباه بزرگی مرتکب شدند و علیه اقلیتهای علوی و مسیحی و دروزی هم شعار دادند. همین مساله در وهله اول سبب شد که اقلیتهای سوریه از اعتراض علیه اسد پشیمان شوند و نفع خود را در حمایت از اسد ببینند. به این ترتیب خطر سقوط فوری اسد از میان رفت. با ادامه درگیریها و پررنگ شدن حضور تکفیریها و مخصوصا النصره و سپس داعش بود که کم کم حتی بسیاری از سنی هایی که از جنگ خسته شده بودند فکر کردند شاید همان اسد بهتر بود. همین مساله اندک اندک بر محبوبیت اسد در میان سنی های سکولار و ساکنان شهرهای بزرگ افزود. لهذا الان محبوبیت اسد در سوریه بسیار بیشتر از روز اول درگیریها است و اگر این محبوبیت را روز اول داشت اصلا بحران سوریه اتفاق نمی افتاد. اما در حال حاضر ، سوریه شاهد شرایطی است که در بسیاری از کشورهای اسلامی دیگر می بینیم. ساکنان شهرهای بزرگ علاقمند به زندگی غربی و سکولار و ساکنان روستاها و شهرهای کوجک با بافت مذهبی و اخیرا تکفیری. اما این جنگ تا کی طول خواهد کشید؟ تا زمانی که یک طرف خسته شود. اما تجربه نشان داده است که اولا ارتش بعثی سوریه در ایمان و اعتقاد و فداکاری قابل مقایسه با تکفیریها نیست. در واقع بار اصلی فداکاریها و خط شکنی های جنگ بر عهده نیروهای حزب الله و شیعیان افغانستانی است. که روز به روز دارند بیشتر تحلیل می روند و شهید می دهند. ثانیا: همچنان جوانان سنی در حال پیوستن به تکفیریها هستند. ثالثا: آمریکا هم صبورانه منتظر است. بنا براین اگر فضا تغییری نکند، این جنگ بسیار طولانی سر انجام با سقوط اسد به پایان خواهد رسید. مگر اینکه شانس بیاورد حکومتهایی مانند عربستان و اردوغان سقوط کنند و ایمان تکفیریها هم به وسیله ای تضعیف شود.
  • علی حقجو ۰۳:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    بسیار عالی بود . مشرق ممنون
  • پاسدار انقلاب ۰۴:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    حماس دیگه ابرو برای خودش نگذاشت. حالا هم رفته سراغه عربستان.
  • علیرضا اهواز ۰۴:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    1 0
    حماس از این اشتباهات زیاد داشته ، این اولیش نبوده ... خدا رحمت کنه شهید فتحی شقاقی رو که بنیانگذار جنبش جهاد اسلامی فلسطین بود ؛ خیلی خوب این تندروهای اخوانی رو شناخت و ازشون جدا شد
  • ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    مقصر اون خالد مشعله.همون قدر نشناسی که هر چی بدبختیه به خاطر اونا داریم میکشیم ولی جوابمونو اینجوری میدن. مشرق نظرایی که باب میل خودته فقط منتشر نکن. یک مقدار آزادی برای ببیندگان سایتت خوبه
  • ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    1 0
    دستتون درد نکند گزارش خوبی بود
  • عماد ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    مشرق به جای این گزارشهای آبکی از آخرین تحولات میدانی بنویس
  • ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    1 0
    حماس طرفدار ایران نیست طرفدار پول ایران هست
  • حسین ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    کلا باید روی حماس حساب نکرد. حماس ثابت کرد که ساده لوح هست تا حدودی تحت تاثیر حکومتهایی که دست نشانده هستند و پادشاهان ظالم این کشورها علنی یا غیر علنی روابط دارند با رژیم صهیونیستی. همین ساده لوحی و عملکرد غلط و برخی عقاید که با اسلام حقیقی زاویه دارند باعث از دست دادن فلسطین و اشغال اون توسط جانیان صهیونیست شد.
  • ايثارگر ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    1 0
    حماس دراين امتحان مردود شد
  • ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    با عرض معذرت تحلیلتون در مورد حماس به هیچ عنوان درست نیست. درسته که قطری ها اخوانی خستن ولی اگر حماسی ها انسان های درستی بودن چرا موقع حمایت قطر از داعش، لال شدن؟ ضمنا حماس از همون ابتدا بخاطر منافعش طرف ایران و سوریه بود. و الان هم بخاطر منافعشه که به ایران متمایل شده، گو اینکه هنوز به قطر که از حامیان اصلی جنایتکاران داعشه پشت نکرده. کلا" رویکرد حماس، برخلاف جهاد اسلامی همیشه منافقانه بوده.
  • سلمان سلیجه نطنزی ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    2 0
    همانطور که اخوان المشرکین ریشه یهودی صهیونیستی داشت . خالد مشعل هم بنوعی در همین راستا بود که ماهیت خود را بر ملا کرد مانند اردوغان یهودی مغول
  • مهدی از قم ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    واقعا تحلیل مسخره ای بود.ببینم دوست عزیز میشه بگی چه مدت طول کشید تا مردم مسیحی و علوی و....پی به ماهیت این گروه های تکفیری ببرند و طرفدار اسد شوند؟؟؟توی این مدت چرا اسد سقوط نکرد؟؟؟اگر پایگاه مردمی نداشت در همین مدت هم باید سقوط میکرد.حتما دیدید که در تونس و لیبی و مصر چی گذشت و با چه سرعتی حوادث رغم خورد.لطفا کمی واقع بین باشید.در همون سال اول هم یادم هست همه جوری تحلیل میکردند که گوی ارتش اسد قرار است تا چند روز دیگر از بین برود و چهار سال گذشت و ارتش سوریه همچنان باقی است.در ضمن ایجوریا هم نیست که همه چیز مطابق میل امریکا باشد.امریکا میداند اگر این گروهای تکفیری در سوریه پیروز شوند چه بر سر منافعش در منطقه و اسرائیل می اید و مانند افغانستان باید در گیر یک جنگ فرسایشی شود.ا
  • ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    1 0
    مشرق جان کجای درخواست سوریه از حماس غیرمنطقی و عجولانه بود؟!!!دولت سوریه پول و موشک و ساختمون و خلاصه همه چی در اختیار حماس گذاشت و در عوض فقط یه موضع مشخص ازشون میخواست ولی مشعل هم خر میخواست هم خرما!!!!
  • ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    چرا اینقدر حرف مفت میزنی سوئدی جان!!میدونی تا حالا چند هزار نفر از سربازان سنی مذهب ارتش سوریه شهید شدن؟!!جای گرم و نرم نشستی میگی لنگش کن شک ندارم که هدفت فقط انداختن تفرقه شیعه و سنیه وگرنه دلت به حال محور مقاومت نمیسوزه
  • تینا ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    1 0
    سلام آقا از عملیات آزادسازی تکریت چه خبر؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    ناشناس سوئدی از کدوم ایمان و تقوای تکفیریها میگی؟!!کسایی که با پول عربستان و قطر میجنگن ایمان دارن؟!!!ضمنا کی گفته سنی ها طرف مخافا هستن؟!الان تو دیرالزور عشایر سنی مذهب وظیفه حفاظت از اماکن مهم نظامی ارتش مثل فرودگاه رو به عهده دارن یا تو حلب نیروهای مردمی که 90درصدشون سنی هستن با تروریستها در حال جنگن و اکثر نیروهای دفاع وطنی هم اهل تسنن هستن
  • ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    1 0
    خیالت راحت این جنگ 100سال هم طول بکشه اسد سقوط نمیکنه
  • کرد پیشمرگ ولایت ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    مرسی وهابی کثیف بود
  • منصور ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    دوستان توجه داشته باشید اگه از طرف ایران کمکی به حماس میشه دلیلش اینه که فعلا منافع ما اینطور میطلبه.ما در واقع جنگ با اسراییل رو به خارج از مرز هایمان کشاندیم و این منطقی میباشد.وگرنه اگر دلایل دیگری برالی کمک اولویت داشت بحرین که بغل دستمان بود به اونها کمک بیشتری میکردیم
  • ع ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    سلام. برخی از عناصر تحلیل خوب چیده شده ولی برخی نیز ناقص و براساس اطلاعات غلط است. در نتیجه گیری به یک موضوع توجه نشده و اینکه این نبرد به چه میزان برای محور مقاومت و ایران حیاتی است؟ اگر حفظ سوریه برای محور مقاومت خیلی حیاتی باشد، حتما هم صبرشان بیشتر از آمریکایی ها خواهد بود و هم به فکر تامین نیرو برای مقاومت چند ساله خواهند بود. در عین حال در این تحلیل با یک دید مادی جبهه باطل را مستحکم تر از جبهه حق تصور شده است. در صورتی که طبق وعده های قرآن اگر ما استقامت کنیم پیروزی هم پیامد آن خواهد بود
  • علیرضا اهواز ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    کاملا دقیق و مستدل فرمودید ؛ حتی توی فیلم مستندساز شهید مهدی باغبانی هم از حرفای سردار شهید حاج اسماعیل حیدری کاملا مشهود بود که دولت و ارتش سوریه اوایل کار اصلا مردم رو به حساب نمیاوردن و ارزشی برای جون اونها قایل نبودن . این از مشخصات یک حکومت دیکتاتوریه ، ولی حمایت ما از اسد حمایت از آرمان های انقلابمونه و قرار نیست هر کسی یک اشتباهی کرد سریع اونو از دامن خودمون دور کنیم و بندازیم تو بغل دشمن .صدها برابر بدتر از اینو عربستان و عراق و کویت انجام دادن اونم در حق مردم خودمون ولی هرگز اونها رو طرد نکردیم و قطع رابطه نکردیم ؛ حتی اون سعودی های خبیث که علاوه بر قتل 300هزار ایرانی به واسطه جنگ تحمیلی ؛ خودشون 450 نفر ایرانی رو مستقیما کشتن ...
  • ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    به ناشناس 12:32 شما به گران بودن حرف های خودتان ببخشید. کشته شدن عده ای از سربازان اسد به معنای فداکاری و حتی لزوما شهادت آنها نیست. اصولا در تفکر سکولار که اعتقاد به خدا و قیامت و پایبندی دینی مطرح نباشد به چه امیدی باید کشته شد؟ سلاحههای فراوانی که سالم به دست تروریستها می افتاد گواه این مطلب است. به ناشناس 12:36 مشکل این است که شما دنیا را از دریچه ذهن خودتان می بینید. ولی آن بت پرست که بچه اش را هم برای بتها سر می برید قطعا از شدت ایمان اینکار را انجام می داد. اینکه کسی به عقیده غلطی ایمان دارد مطلقا به معنای اینکه ایمان وجود ندارد نیست. اما یادتان باشد همین دیرالزور از اولین کانونهای شورش علیه اسد بود. اما همان شورشیان ماههای اول از ترس تکفیریها به اسد پناه برده اند. در حلب هم بخش های قدیمی و مذهبی شهر عمدتا در درست تروریستها است و غرب شهر و قسمتهای مدرن حلب جدید هستند که حامی اسد می باشد.
  • علیرضا اهواز ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    1 0
    توی یک توطئه پیچیده میخواستن گروههای حشد الشعبی وارد تکریت بشن و با بمب گذاری و حملات انتحاری تعداد بسیار زیادی از اونها کشته بشن بعدشم کلی سر و صدا بپا کنن که آیییییی حشد الشعبی مردم رو کشت و نابود کرد شهر سنی ها رو خراب کرد و ... ! نیروهای مردمی هم گفتن ما تکریت رو محاصره کردیم بخشهایی از شهر رو هم گرفتیم ؛ این ارتش و اینم تکریت ! ارتش بیاد تکریت رو بگیره ما هم ازش حفاظت میکنیم کسی نیاد کمکشون ولی وارد تکریت نمیشیم . واقعا ذکاوت سردار عامری و سردار سلیمانی نذاشت جنگ طایفه ای درست بشه :)
  • ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    به ع در مورد حیاتی بودن این جنگ برای ایران تردیدی نیست.اما مساله این است که بخشی از مسلمان سنی دلیل حمایت ایران از اسد را نمی دانند اما در مورد وعده های الهی، هر کس ایمانش قویتر باشد پیروز می شود. معمولا نصرت الهی بعد از قطع شدن امید از راه می رسد: أم حسبتم أن تدخلوا الجنة ولما يأتكم مثل الذين خلوا من قبلكم مستهم البأساء والضراء وزلزلوا حتى يقول الرسول والذين آمنوا معه متى نصر الله ألا إن نصر الله قريب
  • جعفر ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    جناب سوئدی سر مونو با جفنگیاتت درد آوردی. عامل وطن پرستی سربازان سوریه رو اصلا در نظر نگرفتی که توشون فرادی مثل سرهنگ سهیل حسن (ببر) وجود دارند. وجود نیروی هوایی قوی رو که تروریستهای سلفی رو تارو مار کرده رو هم هیچ گرفتی. با توجه به خونریز بودن تروریستها خانواده افراد صدمه دیده به انتقام آنها برمیخیزند تمام اینها به اضافه کمکهای ایران و عراق و حزب الله باعث شده که دیگه تروریستها در پیشروی متوقف بشن و از اونطرف ارتش هر روز به پیشروی بپردازه. تروریستهایی هم که چند سال دور از خانه بودن کم کم دارن نا امید میشن در ضمن چاههای نفتی که منبع درامدشون بود رو هم یکی پس از دیگری از دست میدن. تو تحلیلت چیزی که دیده میشد این بود که به طرز موذیانه ای قصد پیش کشیدن مسئله اختلاف شیعه و سنی رو داشتی.
  • ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    به مهدی از قم زیاد طول نگشید. از همان ماه های دوم و سوم که تکفیریها به حرم حرم حضرت زینب علیها السلام جسارت کردند و یا همان روزی که شعار ضد مسحیان و شیعه ها سر دادند ، کاری کردند که اقلیت های علوی و شیعه و مسیحیان فورا مسیر خود را عوض کند. اما آنچه جنگ را فرسایشی کرد صرفا پایمردی اقلیتها و مخصوصا شیعه ها بود. اسد از صدقه سر حضرت زینب علیها السلام در قدرت باقی ماند. اما اینکه آمریکا از حضور تکفیریها ضرر می کند براستی نشانه بی اطلاعی شما است. آمریکا خودش از روز اول طرح شورشها کشید و خودش سران القاعده و همین البغدادی را آزاد کرد و الان هم تصاویر متعدد نشان می دهد سران جبهه النصره به اسراییل رفت و آمد دارند و زخمی هایشان هم در اسراییل درمان می شود. یک تیر و دو نشان ، بهترین توضیح برای رابطه آمریکا و شورشیان است. هم به حکومتهای پایدار خاورمیانهضربه زدند، هم وجهه اسلام را ملکوک کردند، هم امنیت اسراییل را بشدت افزایش دادند.
  • علیرضا اهواز ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    کمک ما از روی عقیده و انسانیته نه تفکرات باطل مادی . ما طبق فرموده رسول اکرم داریم به مسلمونهایی کمک می کنیم که فریاد کمک خواهیشون بلند شده ؛ ما داریم به انسانهایی مظلوم و رنج دیده کمک می کنیم . داریم از آرمان انقلابمون دفاع میکنیم ... اگر قرار بر این بود اصلا به حماس کمک نمی کردیم بلکه مثل این نیمچه قدرتهای منطقه ای مثل عربستان و ترکیه که هر کدوم حامی یک گروه تروریستی هستن ما هم حماس رو کنار میزدیم و با پول و اسلحه سعی میکردیم تفکر خودمونو بالا نگه داریم ولی وظیفه شرعی و انسانی به ما میگه کمک کنیم و نگاه نکنیم داریم به کی کمک میکنیم ....
  • ها ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    ih
  • ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    مشرق جان لطفا نظرات را پخش کن.
  • ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    مشکل اصلی این است که اعراب قبیله گرا هستن و افق دید و سیاست کلان و منافع بلند مدت را درنظر نمیگیرند. تو طول تاریخ از این ناحیه زیاد ضربه خوردن
  • ناظر ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    تحلیل ضعیف و یک طرفه ای بود!
  • قریشی ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    آخرین تحولات میدانی: نظام سوریه از هر زمانی مستحکم تر در برابر دسیسه صهیونیستها و وهابیون ایستاده است . کافی بود یا بازم بگم؟!
  • قریشی ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    مرگ بر امریکا نه که صهیونیستهای اشغالگر مجهول الهویه عاشق چش و ابروی امریکائیان هستند!
  • قریشی ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    سبحان الله ... این خیلی اورژانسیه! توی کامنت خبر می پرسه چه خبر از فلان جا!
  • قریشی ۲۲:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    اولا مرسی یک اصطلاح خارجیه، و باید یگی ممنونم. ضمنا اولین کسی هستی که دیدم توی کامنت ها از وهابیون تشکر می کنه! خجالت بکش...
  • قریشی ۲۲:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    دشمنای ایران و سوریه همه دردشون گرفته و آخ و اوخشون در اومده
  • قریشی ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    خدایی این نظره تو دادی مثلاً!!!
  • ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    گلابی
  • علیرضا اهواز ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۳
    0 0
    عزیزم تروریست 4 سال عمرشو نمیذاره پای یه چیز بیهوده ، تروریست هدف داره و وقتی به هدفش نرسه نوع اقدامش تغییر میکنه درست مثل آمریکا و سگ نجس تروریستش که هر روز به یه رنگ در میان ولی هدفشون همونه! اما اینایی که میبینی این کارا رو میکنن به فرموده حضرت آقا که توی سخنرانی 14 خرداد فرمودن ؛ مشتی جاهل نادان هستن که گول بازیای تروریستای اصلی رو خوردن ولی به دلیل داشتن ایمان به کاری که انجام میدن و روحیه مذهبی هنوزم که هنوزه میجنگن و کلی امید دارن ...
  • ۰۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۴
    0 0
    تحلیل مو شکافانه و دقیقی بود. احسنت جناب ناشناس از سوئد
  • هومن ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۴
    0 0
    عناصر تحلیل شما گاه درست و گاه نادرست عمل می کنند. 1- حکومت بعثی سوریه یک نظام بسته و تک حزبی بوده است و حکومت های تک حزبی دیگر به زمانه ی فعلی تعلق ندارند. این حکومت ها هر قدر هم از نظر اطلاعاتی قوی باشند فساد پذیرند. 2- حکومت بعثی سوریه (در بیست سال اخیر) در تقابل با اسراییل از جنگ مستقیم خودداری نموده است و در نتیجه به قول شما نظاره گر اشغال جولان بوده است. با این حال، بشار و پدرش حافظ به عنوان تنها رهبران عربی شناخته می شده اند که به جریان صهیونیستی باج صلح نداده اند و این قضیه، برایشان محبوبیت سوری و عربی ایجاد کرده بوده است. این کشور تنها حکومتی است که تقریبا از هر گروه معارض واقعی اسراییل، سنی (حماس) و شیعه (حزب الله و امل ) و مسیحی (رهبری جبهه ی خلق) ، با امکانات و سلاح حمایت کرده است. و تنها کشوری است که علی رغم تصمیم جمعی حزب بعث، به خاطر ویژگی های شخصیتی رهبران خود و/ یا برخی منافع و یا تامین نشدن برخی منافع دیگر، پیمان صلح با رژیم نحس و جعلی صهیونیستی را نپذیرفته است. 3- شخص بشار اسد، حتی سال ها قبل از بحران سوریه، فردی با محبوبیت بالا در بین اکثریت جمعیتی خود - و نه تمامی آن ها- و حتی اعراب دیگر کشورها بوده است. در چندین نظر سنجی انجام شده در دهه ی 1380، سوریه جزو پنج نفر اول محبوب بین اعراب بود. افرادی مانند سید حسن نصرالله، محمود احمدی نژاد، خالد مشعل و رجب طیب اردوغان ( در سال های قبل از شروع بحران سوریه) افراد دیگر برتر این نظر سنجی ها بودند. او تنها رهبر یک حکومت عربی بود که بدون بادی گارد در بین مردم خود زندگی می کرد، فرزندان خود را به مدرسه می برد، خرید می کرد، و یک فرد مردمی بود. این ویژگی، نه در بن علی، نه در حسنی مبارک ( نفرت از خانواده ی او را به ویژه جمال مبارک به یاد آورید) و نه در قذافی وجود خارجی نداشت. این افراد، از نظر مردمی بودن به هیچ عنوان هم سطح نیستند. 4- شخص بشار اسد تنها رهبر عربی دارای تحصیلات پزشکی است. یکی از تنها رهبران عربی است که - حتی با وجود جوان بودن - سخنی از حرمسرا و عیش و عشرت او منتشر نشده است. تنها رهبر عربی است که هیچ گاه هیچ سخنی از مفسده ی اقتصادی در مورد او به میان نیامده است. 5- مصاحبه های او را بخوانید و ببینید. درصد صداقتش با ملت سوریه ، برای کسی که از نگاه بیرونی ممکن است یک خودکامه را مجسم کند، پیش بینی ناپذیر است! صادقانه سخن می گوید، نقص را می پذیرد و از قوت دفاع می کند. سخنانش رویکردی محکم، مستدل و تحلیلگرانه دارند. به طور کاملا شگفت انگیزی، او فردی به وضوح منطقیست. در مورد صداقت گفتم، اجلاس ضد سوری "دوستان سوریه" در ترکیه با حضور آمریکا و چندین کشور دیگر تشکیل شد . فکر می کنید واکنش دولت سوریه - بر طبق اخبار -به این اجلاس که در یک کشور هم مرز سوریه به قصد براندازی تشکیل شده بود، چه بود؟ یک جواب احتمالا غیر قابل پیش بینی : آن را به طور زنده برای مردم خود از شبکه های دولتی پخش کردند! اگر تنها حزب بعث را در نظر بگیریم، شاید متصور شدن سرنوشتی همچون سرنوشت مصر و لیبی برای سوریه قابل انتظار می بوده است و این که تمامی اتفاقات را از یک جنس آمریکایی بدانیم و هم کاسه کنیم، منطقی به نظر برسد. اگر تنها حکومت را در نظر بگیریم و چشم را بر نقش ویژه ی خود اشخاص ببنیدیم، تحلیل شما کاملا صحیح می بود. اما - از نظر من - در سوریه - تاکنون- یک عامل استثنا وجود داشته و دارد که تحلیل صحیح را متفاوت از تحلیل یاد شده می کند: شخص بشار اسد .
  • منصور ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۴
    0 0
    در پاسخ به علیرضااز اهواز باید بگم منظور من منافع مالی نبود.اساس شکل گیری جمهوری اسلامی برپایه ارزش ها بوده اما باید توجه داشت دین وسیاست از هم جدا نیستند کمک به حماس وسایر گروهها علاوه بر بعد عقیدتی وارزشی دلایل دیگری هم دارد دنیای امروز دنیای جنگ اقتصادی /سیاسی/فرهنگی وغیره است .کشور ما چه بخواهد وچه نخواهد درگیر این جنگها شده مثلا همین پایین امدن قیمت نفت با خیانت عربستان امریکا وغیره وایران ناخوداگاه در گیر این جنگ شده مادنبال منافع مادی دنیا نیستیم اما این حقمان است که از دستاوردها ومنافع جمهوری اسلامی دفاع کنیم.
  • مهدی از قم ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۴
    0 0
    دوست عزیز از سوئد یه سیاست مدار غربی که اسمش را الان یادم نیست گفته فقط کافیه شما خودت را همیشه برنده نشان دهید مردم جهان عقب مانده جوری شکست های شما را توجیح میکنند و پیروزی جلوه میدهند که خودتان حیرت کنید.دوست عزیز چرا عادت دارید همیشه برای غربی ها دست بالا را نشان دهید؟؟؟اگر امریکا امروز مجبور است برای منافع حداقلیش از گروه های سلفی استفاده کند نشان این است که نتوانسته مثل جزب الله لبنان افرادی را بوجود بیاورد که کاملا در اختیارش باشد.نتوانسته با وجود دلارها و هالیوود و....بر قلب ها و ذهن ها نفوذ کند و مجبور است از گروهای استفاده کند که مثل شمشیر دو دم برایش میمانند و این امر باعث میشود چره ای امریکا نزد مردم جهان و منطقه و مخصوصا کردها خراب شود و همین امر هم میتواند جبهه ای مقاومت را به صورت قهرمان مبارزه با سلفی گری دراورد.و امریکا را هم در دو راهی قرار دهید که نه میتواند به مخالفان اسد کمک همه جانبه کند و نه پا پس کشد.امریکا خیلی دوست دارد در جهان اسلام افرادی مثل محمود عباس داشته باشد اما نمیتواند.گفته بودید مردم شهر های عربی گرایش های سکولار دارند پس میشه بگید چرا این جنبش ها همه رنگ اسلامی دارد؟؟؟گفته بودید این حرکت ها از شبکه های اسلامی شروع شده و به این دلیل امریکا مدیریت میکرده.اول از این که خود این امر مسجل نیست که از این شبکه ها شروع شده باشد بعد هم چرا امریکا باید بخواهد کسی مثل مبارک را برکنار کند؟؟؟چرا اینقدر امریکا را بزرگ میکنید؟؟؟کی مثل مبارک میتوانست منافع امریکا و اسرائیل را تامین کند؟؟؟؟همه این جنبش ها اتفاقاتی بود که از اختیار امریکا خارج شد و امریکا را هم در چند راهی قرار داده
  • ehsan ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۴
    0 0
    شما راست میگی... همه چی اون طور که شما میگید هست... !
  • محمد محسن ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
    0 0
    تحلیل جناب سوئدی درست است٬ ولی این موضوع را باید گفت که اسد مرد خوبی است اما اطرافیانش (شبیه سریال های کره ای امپراطور خوب ولی درباریان بد) انسان های فاسد٬بی دین٬قدرتطلب و..... بودند و مردم به خاطر این افراد قیام کردند ونه برای رفتن اسد.
  • ۰۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
    0 0
    مقصود ایشان محمد مرسی بود نه مرسی (ممنون) !! قریشی عزیز؛ بامایی؟!!
  • سینا ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۸
    0 0
    گزارش ابکی بود... تقصیر نمک نشناسی حماسی های مزخرف بشار بوده؟؟؟؟ ما اگه حمایتی از این حماسی ها میکنیم بخاطر بغض اسراییل نه این تندروهای مزخرف

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس